Progresivna i bifokalna stakla

Progresivna i bifokalna dioptrijska sočiva omogućavaju da imate više dioptrija na jednom paru naočara, tako da korigujete istovremeno vid i na blizinu i na daljinu.

Digitalna progresivna sočiva

Naša digitalna progresivna sočiva omogućavaju savršenu vidnu oštrinu, bez potrebe da menjate naočare za blizinu i za daljinu.

Za razliku od bifokalnih sočiva, progresivna sočiva nemaju jasno uočljivu prelaznu liniju između dioptrija, i nisu optimizovana samo za daljinu ili za čitanje, već omogućavaju i udoban rad na srednjoj udaljenosti, kao što je rad za računarom. Digitalna sočiva omogućavaju širo vidno polje i umanjuju periferne distorzije koje se javljaju kod običnih progresiva.

digitalni progresiv

Segmentna visina (SEG)

Sa našim digitalnim progresivnim sočivima, segmentna visina se izračunava pomoću vrhunskog algoritma baziranog na vašoj dioptriji i vašeg izbora rama.

seg visina
adaptacija na progresivna stakla

Adaptiranje na progresive

Proces adaptacije na nova progresivna sočiva može da potraje od par dana do četiri nedelje – čak i ako ste pre nosili progresive. Pokušajte da u periodu adaptacije ne koristite stare naočare. Za početak koristite nove progresive dok ste u kancelariji i kući, a sa korišćenjem u vožnji počnite tek kada vam postanu udobne za nošenje.

Bifokalna sočiva

Tradicionalna bifokalna sočiva uključuju istovremeno dioptriju za daljinu i blizinu, sa primetnom segmentnom linijom koja ih odvaja. Gornji deo sočiva se koristi za vid za daljinu, dok se donji deo sočiva koristi za blizinu, obično za čitanje.

bifokal
Rodenstock black logo

U našoj ponudi možete da nađete i multifokalna sočiva nemačkog proizvođača Rodenstock.

Više informacija

Ovde smo da pomognemo

Imate još pitanja? Pozovite nas na 063 109 5631